I dagens värld har Cripps Pink fått transcendental relevans på alla områden. Från det personliga till det professionella planet har Cripps Pink varit föremål för intresse och debatt i dagens samhälle. Dess genomslag har överskridit gränser och har genererat alla typer av reflektioner och analyser av experter och vanliga medborgare. I den här artikeln kommer vi att utforska betydelsen och betydelsen av Cripps Pink, såväl som dess inflytande på vårt dagliga liv. Sedan dess uppkomst har Cripps Pink varit föremål för många studier och diskussioner för att försöka förstå dess sanna natur och dess inverkan på samhället. Genomgående i denna text kommer vi att utforska olika perspektiv och synpunkter på Cripps Pink, med syftet att belysa ett ämne som berör oss alla.
Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. (2020-02) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
Cripps Pink, såld under varumärkesnamnet Pink Lady, är en äppelsort. Skalet är rött och närmast grönt. Köttet är vitt. Äpplet är relativt litet och har en lite syrlig, söt smak.
Pink Lady-äpplena som valts av 2 800 odlare motsvarar högt ställda krav på sockerhalt, fasthet och färg inom ramen för en odling som respekterar miljön. Återkommande rigorösa, oberoende kontroller skall garantera konstant kvalitet och fullständig spårbarhet från odlingsplats till butik.
Pink Lady trivs inte i för kalla zoner, vare sig om våren eller vad gäller tidiga vintrar. Det är den sort som blommar allra tidigast (slutet av mars/början på april i USA), och en av dem som skördas senast (slutet av oktober/början av november i USA). De stora temperaturskillnaderna på hösten mellan dag och natt ger det dess rosa färg. För att få sin färg behöver äpplena även goda växtförhållanden, det vill säga träden måste vara väl beskurna och mängden frukt noga avvägd. Den långa tiden mellan blomning och skörd gör att äpplet ej kan odlas i Sverige.