Det goda hoppet

I den här artikeln kommer vi att på djupet utforska den fascinerande världen av Det goda hoppet. Från dess ursprung till dess relevans idag kommer vi att fördjupa oss i en uttömmande analys som kommer att tillåta oss att fullt ut förstå vikten av Det goda hoppet i olika aspekter av samhället. Genom omfattande forskning kommer vi att undersöka dess effekter, fördelar, utmaningar och möjliga lösningar, med målet att ge en komplett och berikande översikt av Det goda hoppet. Dessutom kommer vi genom den här artikeln att lära oss om vittnesmål, fallstudier, statistiska data och expertutlåtanden, vilket gör att vi kan vidga vårt perspektiv och få en heltäckande vision av Det goda hoppet.

Det goda hoppet
FörfattareWilliam Heinesen
OriginaltitelDet gode håb
OriginalspråkDanska
ÖversättareGunnar Barklund
LandDanmark
Förlag för förstautgåvanGyldendal
Utgivningsår1964
Först utgiven på
svenska
1965

Det goda hoppet (danska: Det gode håb) är en danskspråkig roman från 1964 av den färöiske författaren William Heinesen. Den utspelar sig på 1600-talet och skildrar livet i Torshamn genom ett antal brev skrivna från en dansk präst till en äldre kollega. Boken är i realistisk stil och präglad av humor och ironi. Den gavs ut på svenska 1965 i översättning av Gunnar Barklund.

Det goda hoppet mottog Nordiska rådets litteraturpris 1965. Bedömningkommittén skrev att boken "ger en frodig och färgrik bild av en krisperiod i nordisk historia och samtidigt en allmängiltig skildring av kampen mellan rättvisa och förtryck".

Källor