Museum für Naturkunde (Berlin)

I dagens värld har Museum für Naturkunde (Berlin) fått oöverträffad relevans. Oavsett om det beror på dess inverkan på samhället, populärkulturen eller historien, har Museum für Naturkunde (Berlin) blivit ett ämne av intresse för miljontals människor runt om i världen. Från dess uppkomst till nutid har Museum für Naturkunde (Berlin) väckt debatter, reflektioner och analyser inom olika områden och genererat oändliga åsikter och perspektiv. I den här artikeln kommer vi att utforska betydelsen av Museum für Naturkunde (Berlin) och dess inflytande på olika aspekter av det samtida livet, såväl som dess relevans i tidigare och framtida historia.

Museum für Naturkunde
Berlin, Mitte, Invalidenstrasse 43, Museum für Naturkunde.jpg
Information
Typ av museumNaturvetenskapligt museum
PlatsInvalidenstrasse 43, Berlin
Naturkundemuseum
AdressInvalidenstrasse 43
Etablerat1810
Besökare per år800.000
MuseichefJohannes Vogel sedan 2012
Webbplats
Museum für Naturkunde

Museum für Naturkunde eller Humboldtmuseet i Berlin är ett naturvetenskapligt museum med över 30 miljoner föremål. Museet var fram till 2009 en del av Humboldt-Universität zu Berlin. Sedan 2009 drivs museet i stiftelseform.

Samlingar

Bland de mest kända utställda föremålen märks ett skelett av Brachiosaurus brancai, världens största sammanfogade skelett av en dinosaurie. Skelettet hittades under en expedition till kolonin Tyska Östafrika, som idag är Tanzania. Vid en sanering mellan 2005 och 2007 ändrades skelettets uppbyggnad efter de senaste vetenskapliga kunskaperna. Dessutom finns i den så kallade "Saurierhallen" ytterligare 30 skelett av andra utdöda ödlor. Naturkundemuseum har även ett exemplar av Archaeopteryx (Berliner-exemplaret) som är av särskilt bra kvalitet (även om man enbart visar en avgjutning av fossilet i själva utställningen). Kulturhistoriskt värdefullt är museets diorama som visar olika djur i deras naturliga omgivning. I museets samling finns cirka 130 000 uppstoppade fåglar som representerar 90 % av alla kända fågelarter.

Referenser

Externa länkar