Medinillaväxter

Ämnet för Medinillaväxter är ett ämne som har väckt många människors intresse genom historien. Sedan dess uppkomst har Medinillaväxter varit föremål för debatt, studier och analys av specialister inom olika discipliner. Dess relevans har överskridit gränser och har påverkat olika kulturer runt om i världen. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Medinillaväxter, från dess inverkan på dagens samhälle till dess utveckling över tid. Vidare kommer vi att undersöka hur Medinillaväxter har påverkat olika aspekter av vardagen och vilka framtidsutsikter man ser för detta ämne. Följ med oss ​​på denna resa för att upptäcka allt Medinillaväxter har att erbjuda!

Medinillaväxter
Diadembuske (Tibouchina urvilleana)
Systematik
DomänEukaryoter
Eukaryota
RikeVäxter
Plantae
DivisionFröväxter
Spermatophyta
UnderdivisionGömfröväxter
Angiospermae
KlassTrikolpater
Eudicotyledonae
OrdningMyrtenordningen
Myrtales
FamiljMedinillaväxter
Melastomataceae
Vetenskapligt namn
§ Melastomataceae
AuktorJuss., 1789 nom. cons.
Släkten (urval)
Synonymer
  • Blakeaceae Barnhart
  • Miconiaceae K. Koch
  • Rhexiaceae Dumortier

Medinillaväxter (Melastomataceae) är en familj gömfröväxter med cirka 4570 arter i 182 släkten. Familjen är i huvudsak tropisk till sin utbredning och flest arter förekommer i Sydamerika.

Familjen innehåller örter, buskar och träd, en del arter är klätterväxter och några få är epifytiska. De saknar stipler. Bladen är enkla, vanligen motsatta med det ena bladet i paret mindre än det andra, mer sällan kransställa eller strödda. Typiskt är de 1-5 nerverna som löper längs med huvudnerven. Blommorna sitter vanligen i vippor, klasar, flockar eller kvastar, mer sällan sitter blommorna ensamma eller i ax. Högbladen är ibland stora och praktfulla. Blommorna är tvåkönade och tre- till sextaliga med ståndare som ofta är dubbelt så många som kronbladen. Frukten är ett bär eller en kapsel.

Dottertaxa till Melastomataceae, i alfabetisk ordning[1]

" class="mw-editsection-visualeditor">redigera | redigera wikitext]

Bildgalleri

Källor

  1. ^ Roskov Y., Kunze T., Orrell T., Abucay L., Paglinawan L., Culham A., Bailly N., Kirk P., Bourgoin T., Baillargeon G., Decock W., De Wever A., Didžiulis V. (ed) (18 april 2014). ”Species 2000 & ITIS Catalogue of Life: 2014 Annual Checklist.”. Species 2000: Reading, UK. http://www.catalogueoflife.org/annual-checklist/2014/browse/tree/id/17064946. Läst 26 maj 2014. 


Externa länkar