Max Koegel

I den här artikeln kommer vi att utforska Max Koegel från olika vinklar, med syftet att ge en heltäckande och berikande syn på detta ämne. Från dess ursprung till dess relevans idag, genom dess många tillämpningar och omfattning, kommer vi att fördjupa oss i en djup och detaljerad analys som gör det möjligt för läsaren att förstå betydelsen och inverkan av Max Koegel i olika sammanhang. Genom vetenskapliga bevis, expertutlåtanden och personliga erfarenheter kommer vi att belysa okända och fascinerande aspekter av Max Koegel och på så sätt bidra till förståelsen och uppskattningen av detta grundläggande element i vårt samhälle.

Max Koegel
Max Koegel omkring år 1935 i uniform för SS-Untersturmführer. D:et på hans högra kragspegel anger att han tillhör SS-Wachtruppe Dachau.
Max Koegel omkring år 1935 i uniform för SS-Untersturmführer. D:et på hans högra kragspegel anger att han tillhör SS-Wachtruppe Dachau.
Obersturmbannführer
Född16 oktober 1895
Füssen, Kungariket Bayern, Kejsardömet Tyskland
Död27 juni 1946 (50 år)
Schwabach, Bayern, Tyskland
Inträde1 juni 1932
Tjänstetid1932–1945
Befäl1) Kommendant i Ravensbrück
2) Kommendant i Majdanek
3) Kommendant i Flossenbürg
Utmärkelser Såradmärket i svart

Otto Max Koegel, född 16 oktober 1895 i Füssen, död 27 juni 1946 i Schwabach, var en tysk SS-Obersturmbannführer och lägerkommendant.

Biografi

Koegel var 1938–1939 ställföreträdande lägerkommendant i KZ Lichtenburg. När detta läger stängdes i maj 1939, utsågs han till lägerkommendant för Ravensbrück, ett koncentrationsläger särskilt avsett för kvinnor. I augusti 1942 blev han kommendant i Majdanek och översåg uppförandet av gaskammare. Från januari 1943 fram till krigsslutet 1945 tjänstgjorde Koegel som kommendant i Flossenbürg. Under hans överinseende avrättades bland andra Dietrich Bonhoeffer och Wilhelm Canaris.

Koegel gick efter andra världskrigets slut under jorden, men han greps av amerikanska myndigheter den 26 juni 1946. Dagen därpå begick han självmord genom att hänga sig i sin cell.

Referenser

Noter

Tryckta källor

Externa länkar