Ivar Kalling

I dagens värld har Ivar Kalling blivit ett ämne för intresse och debatt inom olika områden. Oavsett om det är inom politik, vetenskap, kultur eller samhället i allmänhet har Ivar Kalling fått en betydande relevans som inte kan ignoreras. Dess inverkan och omfattning har genererat motstridiga åsikter och olika ståndpunkter, vilket visar vikten och komplexiteten i denna fråga. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter relaterade till Ivar Kalling, från dess ursprung till dess nuvarande implikationer, i syfte att tillhandahålla en panoramavy som låter oss förstå bredden och djupet av detta fenomen.

Ivar Kalling
FöddErnst Ivar Viktor Kalling
10 maj 1881
Katarina församling, Stockholm, Sverige Sverige
Död30 augusti 1938 (57 år)
Arboga, Sverige
IMDb SFDb
Bärg-Eiwind i "Bärg-Eiwind och hans Hustru" 1913
Ivar Kalling som Bärg-Eiwind i "Bärg-Eiwind och hans Hustru" (ca. 1916)
Ivar Kalling som kapten Geistern m övriga skådespelare i filmen "Ett köpmanshus i skärgården" 1925

Ernst Ivar Viktor Kalling, född 10 maj 1881 i Katarina församling i Stockholm, död 30 augusti 1938 i Arboga, var en svensk skådespelare och teaterledare.[1] Han var far till dansaren Rigmor Kalling.

Kalling debuterade i ett turnerande operettsällskap 1899. Han bildade ett eget teater- och operettsällskap 1918. Han filmdebuterade 1916 och kom att medverka i sju filmer. Romanen Trollebokungen av författaren Kerstin Strandberg dramatiserades för scenen av Fredrik Lindholm och framfördes 1919 av Ivar Kallings landsortssällskap, varför det var naturligt att Kalling erbjöds huvudrollen i filmen med samma namn.

Filmografi

Referenser

Externa länkar