I den moderna världen har I ur och skur blivit allt mer relevant inom olika samhällsområden. Sedan starten har I ur och skur väckt stort intresse och varit föremål för olika studier och forskning. I den här artikeln kommer vi att i detalj utforska inverkan och inflytande av I ur och skur, såväl som dess implikationer i olika sammanhang. Genom historien har I ur och skur spelat en grundläggande roll i människors liv, både individuellt och kollektivt. Genom en uttömmande analys strävar vi efter att erbjuda en komplett och uppdaterad vision av I ur och skur, som tar upp dess mest relevanta aspekter och dess möjliga framtida utveckling.
Den här artikeln behöver fler eller bättre källhänvisningar för att kunna verifieras. (2018-11) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
I ur och skur är en pedagogik, för förskola och skola, som har sin utgångspunkt i friluftsliv och utomhuspedagogik samt upplevelsebaserat lärande. Pedagogiken utvecklades utifrån Friluftsfrämjandets barnverksamhet av Siw Linde och Susanne Drougge som startade den första I Ur och Skurförskolan Mulleborg 1985 på Lidingö. År 1995 grundades Sveriges första skola, I ur och skur Utsikten på Lidingö. Friluftsfrämjandet utvecklar formerna sedan 1995 och äger dotterbolaget I ur och skur Utveckling, som i sin tur driver förskolor.
I ur och skur har undervisning både inomhus som utomhus. Fysisk aktivitet genom friluftsliv, rörelse och förflyttningar mellan lektioner och aktiviteter växlar med varandra.