Folke A. Nettelblad

I dagens värld är Folke A. Nettelblad ett ämne som har fått stor aktualitet och väckt intresse hos akademiker, yrkesverksamma och allmänheten. Från dess ursprung till dess nuvarande utveckling har Folke A. Nettelblad varit föremål för många debatter och diskussioner om dess inverkan på samhället, ekonomin och politiken. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Folke A. Nettelblad, från dess historiska betydelse till dess inflytande på den samtida världen. Vi kommer att analysera hur Folke A. Nettelblad har format vårt sätt att tänka, agera och förhålla oss till vår miljö och undersöka vilken relevans det har i den moderna världen. Genom ett multidisciplinärt förhållningssätt strävar vi efter att belysa detta fenomen och erbjuda en heltäckande bild av Folke A. Nettelblad och dess innebörd i det aktuella sammanhanget.

Folke A. Nettelblad
Född12 maj 1958 (66 år)
Medborgare iSverige
SysselsättningLäroboksförfattare
Redigera Wikidata

Folke A. Nettelblad, född 12 maj 1958, är en svensk skribent, läroboksförfattare[1][2] och översättare med bakgrund inom medicin, kemi[3] och molekylärbiologi.

Verksamhet

Nettelblad skriver och översätter, tillsammans med hustrun Karin Nettelblad, populärvetenskap, läroböcker och pressinformation.

Utöver böckerna har Nettelblad skrivit radioföredrag för P1-programmet Värt att veta, artiklar för de populärvetenskapliga tidskrifterna Forskning & Framsteg, Fakta och Illustrerad Vetenskap, vetenskapsmaterial för dagspressen, populär forskningsinformation för Uppsala universitet och artiklar i Nationalencyklopedin. Under 13 år medverkade han i Upsala Nya Tidning med dagliga historiska notiser om jubileer och minnesdagar. Delar av detta material publicerades i bland annat Göteborgsposten, Nerikes Allehanda och Helsingborgs Dagblad.

Bibliografi

  • Spektrum Kemi, Liber Utbildning/Almqvist & Wiksell 1995; ny, omarbetad upplaga 2002; tredje upplagan, inklusive separat "lightbok" 2006; fjärde upplagan (inklusive "lightbok") 2013[4]; femte upplagan (inklusive "lightbok") 2022[5]
  • Bonniers Teknik, Bonnier Utbildning 1999; (senare upplagor, bearbetade av andra författare, under titeln Teknik Direkt)
  • Bonniers Fysik, Bonnier Utbildning 2000; (senare upplagor, bearbetade av andra författare, under titeln Fysik Direkt)

Översättningar (urval)

(Alla tillsammans med Karin Nettelblad)

Referenser

Externa länkar