I dagens värld förblir Expo 2000 ett ämne för ständigt intresse och debatt. Med tiden har dess relevans ökat och har påverkat olika samhällssektorer. Från den personliga nivån till den professionella nivån har Expo 2000 visat sig vara en avgörande punkt som inte kan ignoreras. Dess inflytande har spridit sig till världens alla hörn och påverkat människor i alla åldrar, kulturer och förhållanden. I den här artikeln kommer vi att i detalj utforska de olika aspekterna av Expo 2000 och hur det har format och fortsätter att forma vår verklighet.
Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. (2020-03) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
Världsutställningen Expo 2000 ägde rum 1 juni - 31 oktober 2000 i Hannover. Det var den tredje världsutställningen som arrangerades i Tyskland (Bureau International des Expositions). Plats för utställningen var Hannovers mässområde. Motto var "Mensch, Natur und Technik – Eine neue Welt entsteht" - "Människa, natur och teknik - en ny värld uppstår".
Den svenska paviljongens utställning hade temat "Kunskapens Broar".
Paviljongarkitekt var Greger Dahlström och Utställningsarkitekt Leon Lewandowski
Ordförande i Nationalkommittén var Sören Gyll och ordförande i Arbetsgruppen Knut Leman. Generalkommissarie var Göran Löfdahl, Biträdande och tf generalkommissarie Hans Wärn, Informations- och programansvarig Ursula Åhlén, Administrativt ansvarig Birgitta Werle, Chefsvärdinna Tina Tropp, Teknisk Chef Dag Nylander, Scenprogramchef Uno Hendrixon, Restauratör Christer Jansson[särskiljning behövs] och Ackrediteringsansvarig Emelie von Bothmer.