European Bison Conservation Center

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i den fascinerande världen av European Bison Conservation Center, ett spännande ämne som har fångat uppmärksamheten hos människor i alla åldrar och bakgrunder. Sedan dess uppkomst har European Bison Conservation Center väckt ett livligt intresse inom olika områden, vare sig det är på den akademiska, vetenskapliga, kulturella eller sociala sfären. Genom historien har European Bison Conservation Center haft en betydande inverkan på hur vi förstår världen omkring oss, och dess inflytande är fortfarande relevant idag. Genom den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna och perspektiven relaterade till European Bison Conservation Center, i ett försök att bättre förstå dess betydelse och relevans i vårt samhälle.

Visenttjur på avelsstationen Avesta visentpark

European Bison Conservation Center är ett nätverk av europeiska viltstationer och djurparker som arbetar med visentavel. Det verkar för att åstadkomma livskraftiga stammar av underarten Låglandsvisent (Bison bonasus bonasus) med härstamning i Visentstamboken (European Bison Pedigree Book). Medlemmar finns i Polen, Tyskland, Ryssland, Sverige, Spanien, Rumänien, Belgien, Tjeckien och Belarus.

European Bison Conservation Center arbetar nära ihop med Bison Specialist Group – Europe. Det har sitt kansli på Warszawas lantbruksuniversitet under Wanda Olech, som är professor i genetik och allmän djuruppfödning. Den skandinaviska delen av nätverket utgörs av föreningen EBCC Skandinavien.

European Bison Conservation Center har i Sverige medverkat i projekt för att återföra visenter i det fria. År 2017 medverkade nätverket i ett projekt med World Wildlife Foundation Ryssland och Eriksbergs Vilt- och Naturpark till att överföra fyra tjurar och 13 kvigor till Kaukasus från Eriksbergs Vilt- och Naturpark, Borås djurpark, Avesta visentpark och Kungsbyns djurpark.

Källor

Webbplatsen visenter.se, publicerad av Tommy Svensson, Coordinator of European Bison Conservation Center in Scandinavia, läst den 16 september 2019

Noter

Externa länkar