Erik Lidén

I dagens värld har Erik Lidén tagit en grundläggande roll i vårt samhälle. Oavsett om det är genom dess inflytande på populärkulturen, dess inverkan på tekniken eller dess relevans i historien, har Erik Lidén blivit ett ämne av intresse för människor i alla åldrar och bakgrunder. Med sin mångfald av aspekter och sin närvaro i flera aspekter av det dagliga livet har Erik Lidén fångat uppmärksamheten hos miljontals människor runt om i världen. I den här artikeln kommer vi att utforska effekten av Erik Lidén och dess betydelse i våra liv, analysera dess relevans i olika sammanhang och hur det har format hur vi ser världen.

Erik Rudolf Lidén, född 12 februari 1910 i Silbodal i Värmland, död där 24 februari 1999, var en svensk målare.

Han var son till lantbrukaren Olof Edvin Lidén och Emma Katarina Albinsson, från 1948 gift med Maj-Ann Croné (1913–2004) och far till Gunnar Lidén.

Lidén studerade för Sigfrid Ullman vid Valands konstskola i Göteborg 1932–1936 samt i Paris 1937. Han har deltagit i samlingsutställningar i Uppsala 1949, i Örebro 1951 och i utställningen Sex målare på länsmuseet i Jönköping 1951.

Han har för Nordmarks härads domsaga utfört ett porträtt av häradshövdingen T Levinsson och för Silbodals kyrka ett antal porträtt av präster.

Hans konst består av porträtt, stilleben och landskap vanligen utförda i olja, akvarell och pastell.

Källor