I följande artikel kommer Eisnerpriset att behandlas ur ett omfattande och detaljerat perspektiv, med syftet att ge en djup förståelse för detta ämne. Olika aspekter relaterade till Eisnerpriset kommer att analyseras, inklusive dess ursprung, påverkan på det nuvarande samhället, möjliga lösningar eller framtida implikationer. Dessutom kommer olika åsikter och perspektiv från experter på ämnet att presenteras, för att berika debatten och ge en mer komplett vision. Syftet med denna artikel är att främja kunskap och reflektion kring Eisnerpriset, med avsikten att främja en bredare och mer kritisk förståelse av detta ämne.
Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. (2022-03) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
Den här artikeln eller det här avsnittet innehåller inaktuella uppgifter och behöver uppdateras. (2016-04)
Hjälp gärna Wikipedia att åtgärda problemet genom att redigera artikeln eller diskutera saken på diskussionssidan. |
Eisnerpriset är ett av de mest betydelsefulla amerikanska priserna för kreativa insatser inom området tecknade serier. Prisets är uppkallat efter den banbrytande författaren och konstnären Will Eisner, som deltog i prisutdelningen fram tills sin död 2005. Eisnerpriset instiftades när Kirbypriset slutade att delas ut 1987.
Priset delas ut inom en rad olika kategorier, som nomineras av en panel bestående av fem medlemmar. Yrkesverksamma inom serietidningsproduktion röstar på de nominerade och resultaten presenteras vid det årliga konventet Comic-Con International i San Diego, Kalifornien, USA. Sedan 1990 har Jackie Estrada fungerat som prisförrättare.
Man brukar kalla Eisnerpriset för de tecknade seriernas Oscar.