Cariamiformes

Idag vill vi prata om Cariamiformes och hur det har påverkat samhället de senaste åren. Cariamiformes har blivit ett ämne av intresse för många människor, eftersom dess inflytande har spridit sig till olika områden, från teknik till mode. I den här artikeln kommer vi att utforska några nyckelaspekter relaterade till Cariamiformes, inklusive dess historia, dess utveckling över tid och dess relevans idag. Dessutom kommer vi att analysera hur Cariamiformes har påverkat olika sektorer och har genererat diskussioner kring dess betydelse i det moderna samhället. Följ med oss ​​på denna resa för att upptäcka mer om Cariamiformes och dess inverkan på världen idag!

Cariamiformes
Systematik
DomänEukaryoter
Eukaryota
RikeDjur
Animalia
StamRyggsträngsdjur
Chordata
UnderstamRyggradsdjur
Vertebrata
KlassFåglar
Aves
OrdningSeriemor
Cariamiformes
Utbredning
Familjer

Cariamidae
Phorusrhacidae
Bathornithidae

Idiornithidae
Andalgalornis jconway

Cariamiformes är en föreslagen ordning inom fåglarna som omfattar en grupp med flygoförmögna fåglar som har existerat i 63 miljoner år. Gruppen omfattar familjerna seriemor (Cariamidae), Phorusrhacidae, Bathornithidae och Idiornithidae. Traditionellt har denna grupp behandlats som en underordning till tran- och rallfåglarna (Gruiformes) men baserat på morfologiska och genetiska studier [1] så diskuterar man möjligheten att denna grupp utgör en egen ordning, närmast besläktad med falkarna (Falconidae), papegojorna (Psittaciformes) och tättingarna (Passeriformes).[2][3] Merparten av denna ordning utgörs av förhistoriska, utdöda arter och de enda två idag existerande fåglar från denna ordning är de båda arterna inom familjen seriemor.

Noter

  1. ^ Hackett, Shannon J. (27 juni 2008). ”A Phylogenomic Study of Birds Reveals Their Evolutionary History”. Science "320" (5884): ss. 1763 - 1768. doi:10.1126/science.1157704. http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/320/5884/1763. Läst 18 oktober 2008. 
  2. ^ http://darrennaish.blogspot.com/search/label/phorusrhacids
  3. ^ Per Ericson, Naturhistoriska riksmuseet, Biology Letters, 2006