Idag ska vi prata om BGB i Stockholm AB, ett ämne som genererat stort intresse och debatt på senare tid. BGB i Stockholm AB är en fråga som påverkar människor i alla åldrar, kön och samhällsklasser, eftersom den har relevans inom olika områden i det dagliga livet. I den här artikeln kommer vi att utforska olika perspektiv och aspekter relaterade till BGB i Stockholm AB, och analysera dess möjliga konsekvenser, implikationer och möjliga lösningar. För att kunna erbjuda en helhetssyn på BGB i Stockholm AB kommer vi att fördjupa oss i dess ursprung, utveckling och dess inflytande på det nuvarande samhället. Följ med oss på denna resa för att bättre förstå BGB i Stockholm AB och dess inverkan på vår värld!
Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. (2023-07) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (gärna som fotnoter). Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. |
BGB i Stockholm AB, (ursprungligen Byggmästares i Stockholm Gemensamma Byggnads AB) var ett byggbolag med säte i Stockholm. Efter ekonomiska problem försattes BGB i konkurs hösten 1992.
BGB byggde i början av 1970-talet Galleriafastigheten Trollhättan 32 i Stockholms innerstad samt ett antal förortscentra, bland annat Vårberg centrum. Till företagets produktion hörde även några bostadsområden i Stockholm, varav kvarteret Varmfronten på Skarpnäcksfältet (arkitekt: Arken Arkitekter AB genom Klas Tham och Peer Ove Skånes) belönades med Kasper Salinpriset 1983 för sin goda utformning och kvalitet.
BGB blev känt genom löpsedlarna i samband med rivningen av det k-märkta Strindbergshuset vid Karlaplan i Stockholm 1969.