Numera är At-Tahrim ett ämne som har fått stort intresse i det moderna samhället. Sedan dess framträdande har At-Tahrim skapat debatter och kontroverser, som uppmärksammats av akademiker, experter och allmänheten. Detta fenomen har utlöst en serie diskussioner som täcker olika aspekter, från dess inverkan på ekonomin till dess konsekvenser för kultur och politik. Eftersom At-Tahrim fortsätter att vara ett relevant ämne är det avgörande att analysera dess olika aspekter och förstå hur det påverkar vårt dagliga liv. I den här artikeln kommer vi att på djupet utforska fenomenet At-Tahrim och dess innebörd idag.
At-Tahrīm (arabiska: سورة التحريم) ("Förbudet") är den sextiosjätte suran i Koranen med 12 verser (ayah). Hela suran uppenbarades för profeten Muhammed (då i Medina) som avslöjade den för Maria al-Qibtiyya eller A'isha och Hafsa. Suran bekräftar bebådelsen och Jesu (Isas) jungfrufödelse:
” | Ännu ett exempel har de i Maria, 'Imrans dotter; Hon bevarade sin oskuld och Vi andades in i något av Vår ande. | „ |
– Koranens budskap, At-Tahrīm, ayah 12 [1] |
Suran fick namnet At-Tahrīm ("förbudet", "haram") eftersom Allah i detta kapitel råder Muhammed att inte pålägga förbud mot det som Gud förklarat tillåtet för honom (vers 2).