Alla tiders Karlsson

I dagens värld har Alla tiders Karlsson blivit ett ämne av stor relevans och intresse bland en bred allmänhet. Från dess ursprung till dess inverkan på det samtida samhället har Alla tiders Karlsson fångat uppmärksamheten hos både akademiker, proffs och entusiaster. Med en rik och komplex historia har Alla tiders Karlsson utvecklats genom åren, påverkat olika aspekter av vardagen och spelat en avgörande roll på många områden. I den här artikeln kommer vi att grundligt utforska betydelsen av Alla tiders Karlsson och dess inflytande inom olika områden, från kultur till ekonomi, politik och teknik.

Alla tiders Karlsson
(Alla tiders Karlsson)
GenreKomedi
RegissörGösta Rodin
ManusKar de Mumma
SkådespelareSigurd Wallén, Annalisa Ericson, Hjördis Petterson m fl
OriginalmusikErnfrid Ahlin
ProduktionsbolagTriangelfilm
Premiär1936
Speltid73 minuter
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Alla tiders Karlsson är en svensk komedifilm från 1936 i regi av Gösta Rodin.

Handling

Åke anställs som sångare i en revyturné, hans morbror Karlsson blir turnébussens chaufför. När sällskapet kommer till en mindre stad föredrar invånarna att se på trolleri, där huvudnumret är att den vackra Cleo trollas bort. Åke förälskar sig i henne och känslorna besvaras, så småningom smiter Cleo iväg med Åkes sällskap eftersom hon inte gillar att bli borttrollad. Det uppskattas inte av hennes ursprunglige arbetsgivare.

Om filmen

Filmen är inspelad i Cromo Films ateljé, Novilla, Stockholm. Exteriörerna är tagna i Stockholm. Den hade premiär den 31 juli 1936 och är barntillåten. Den har visats två gånger på TV4 och var då 70 minuter lång.

Filmen skrevs för Thor Modéen, men Svensk Filmindustri hade kontrakt med honom och vägrade lämna ut honom.

Rollista

Ej krediterade

Musik i filmen

  • Fjäriln vingad syns på Haga, kompositör och text Carl Michael Bellman, sång av okänd sångerska.
  • Över havet tanken glider, kompositör Henrik Witt, text Rolf Grane, sång John Wilhelm Hagberg som dubbar Sture Lagerwall
  • Hit skall alla komma, kompositör Ernfrid Ahlin, text Roland, sång John Wilhelm Hagberg, Sigurd Wallén, Hilding Gavle, Hjördis Petterson, John Melin och Gösta Bodin
  • Lite gladare om jag får be, kompositör Ernfrid Ahlin, text Roland, sång Sigurd Wallén
  • Som klippt och skuren för mej, kompositör Ernfrid Ahlin, text Roland, sång Sigurd Wallén

Externa länkar