På dagen för William Saroyan står vi inför ett mycket viktigt ämne som förtjänar att tas upp och diskuteras i detalj. Den inverkan som William Saroyan har haft på våra liv är obestridlig och dess relevans är obestridlig. Genom historien har William Saroyan varit föremål för ett flertal studier, debatter och reflektioner, vilket visar på dess betydelse i olika områden och sammanhang. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i världen av William Saroyan, utforska dess många aspekter och analysera dess inflytande på vårt nuvarande samhälle. För att erbjuda en komplett och objektiv syn kommer vi att undersöka olika synpunkter och argument, för att berika vår förståelse av William Saroyan och dess implikationer.
William Saroyan (IPA: /səˈrɔɪən/), född 31 augusti 1908 i Fresno, Kalifornien, död 18 maj 1981 i Fresno, Kalifornien, var en amerikansk romanförfattare, dramatiker och novellförfattare med armeniskt ursprung. 1940 vann han Pulitzerpriset för drama och 1943 vann han en Oscar för bästa berättelse, för adaptionen till filmen Vi människor från hans roman Den mänskliga komedin.
Bland annat skrev William Saroyan romanen Den mänskliga komedin (1943; The Human Comedy), som utspelar sig i Kalifornien under andra världskriget. Den handlar om 14-årige Homer Macauley och hans familj och bygger på författarens egna erfarenheter. Detsamma gäller Jag heter Aram (1940; My Name Is Aram), där författaren återgår till angenäma minnen från Fresno, Kalifornien, åren 1915–1925, alltså från 7 till 17 års ålder, som han med egna ord beskriver som ”den fula lilla staden, som innehöll hela den stora, komiska världen, och till de stolta och vilda medlemmarna av släkten Saroyan, som i sig innefattade hela mänskligheten. Ingen medlem av min familj kommer att kunna identifiera sig själv med någon av bokens figurer, men ingen kommer heller att kunna svära sig helt och hållet fri från någon av dem.”[källa behövs]