I dagens artikel ska vi fördjupa oss i den fascinerande världen av Wilhelm Gustafsson. Under många år har Wilhelm Gustafsson varit ett ämne för studier och debatt bland experter från olika områden. Från dess inverkan på samhället till dess relevans i historien har Wilhelm Gustafsson hållit forskare, forskare och nyfikna fängslade. Under hela den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna som gör Wilhelm Gustafsson till ett ämne som är värt att uppmärksammas och reflekteras. Från dess ursprung till dess utveckling idag kommer vi att fördjupa oss i en upptäckts- och läranderesa som gör att vi bättre kan förstå vikten av Wilhelm Gustafsson i vår moderna värld. Följ med oss på denna spännande resa!
Karl Gustav Wilhelm Gustafsson, född 16 september 1918 i Södra Vings församling i Älvsborgs län, död 23 december 1987 i Gustav Adolfs församling i Borås, var en svensk rektor och politiker (folkpartist).
Wilhelm Gustafsson, som var son till en byggmästare, tog folkskollärarexamen 1940 och tjänstgjorde senare som rektor i Borås. Han var ledamot av Borås stadsfullmäktige (senare kommunfullmäktige) från 1961, och han var också kommunalråd i staden 1974–1976. Drätselkammarens ordförande åren 1968–1970.
Han var riksdagsledamot för Älvsborgs läns södra valkrets 1976–1982. I riksdagen var han bland annat ledamot i skatteutskottet 1978–1982. Han engagerade sig främst i regional- och arbetsmarknadspolitik, bland annat tekoindustrins situation.
|