I världen av Wikipedia:Museum finns det oändliga aspekter att utforska, upptäcka och analysera. Från dess ursprung till dess utveckling idag har Wikipedia:Museum varit föremål för intresse för många forskare, forskare och entusiaster. Genom att veta mer om Wikipedia:Museum kan vi bättre förstå dess inflytande på olika områden i samhället, såväl som dess inverkan på det dagliga livet. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i den fascinerande världen av Wikipedia:Museum, utforska dess många aspekter och fördjupa oss i dess relevans i det aktuella sammanhanget.
Svenskspråkiga Wikipedias museum är en kategori, mall och sidtyp i Wikipedia-namnrymden för numera icke-uppdaterade sidor i namnrymden som upplevs ha ett arkivariskt, nostalgiskt eller annat värde för användare.
I museet kan man fundera över saker som det aldrig blev något av och varför det blev så, alternativt saker som det blev något av men tappade aktivitet och varför det blev så, eller projekt som gav resultat, men som var tänkt att bara vara aktivt ett tag (exempel: Wikipedia:Projekt påvestubbar, helgstävlingar och liknande).
Om du hittar en sida i Wikipedia-namnrymden som är uppenbart har spelat ut sin roll, så kan du göra så här för att lägga den i museet.
{{wikipediamuseum}}
(eller för projekt {{Färdigt projekt}}
) överst på sidan.
{{radera}}
användas för att föreslå radering. Det kan till exempel gälla gamla bortglömda testsidor, ofärdiga sidor eller rena obegripligheter. Om radering ifrågasätts eller diskussion uppstår, så är det i regel bättre att istället bevara sidan i museet.