Von Diepholz

I den här artikeln vill vi utforska ämnet Von Diepholz och fördjupa oss i dess betydelse i dagens samhälle. Von Diepholz är ett koncept som har fångat många människors uppmärksamhet de senaste åren, och dess relevans sträcker sig till olika områden i det dagliga livet. Från dess påverkan på mental hälsa till dess inflytande på arbetsplatsen har Von Diepholz visat sig spela en betydande roll i hur vi möter de utmaningar och möjligheter som uppstår i vårt dagliga liv. Genom den här artikeln kommer vi att försöka analysera olika perspektiv på Von Diepholz och dess inverkan på vårt samhälle, och erbjuda en detaljerad analys som uppmanar till reflektion och debatt om detta för närvarande avgörande ämne.

Den här artikeln handlar om ätten von Diepholz. För staden i Niedersachsen, Tyskland, se Diepholz.
von Diepholz
stamvapen för ätten von Diepholz
grevliga vapnet för von Diepholz
Känd sedan1177
StamfarGottschalk von Diepholz
SätesgårdSchloss Diepholz, Diepholz, Niedersachsen, Tyskland
AdladUradel
Tysk-romerska riket Adel i Tyskland
NaturaliseradUradel
† Utslocknad i Tyskland
Utslocknad1585
SvärdssidanFriedrich II von Diepholz

von Diepholz var en tysk fursteätt, vilken ägde och förvaltade grevskapet Diepholz i nuvarande i förbundslandet Niedersachsen, Tyskland. Flera medlemmar av ätten var också biskopar i Minden, Osnabrück och Utrecht.

1177 nämns Gottschalk von Diepholz som herre till Diepholz, när han levde i exil i England, tillsammans med Henrik Lejonet, hertig av Sachsen 1142–1180.

Den svenska prinsessan Marianne Valdemarsdotter av Sverige (i Tyskland kallad Maria), dotter till kung Valdemar Birgersson och Sofia Eriksdotter av Danmark, gifte sig med greve Rudolf II av Diepholz (1262–1303) i Nyköping i Södermanland år 1285.

Den sista greven av Diepholz, Friedrich II, avled 1585, varpå grevskapet Diepholz tillföll Hertigdömet Braunschweig-Lüneburg, med undantag för Amtes Auburg vilken tillföll Hessen.[1]

Källor

Noter

  1. ^ Georg Schnath: "Diepholz, v." in: Neue Deutsche Biographie 3 (1957), S. 652–653 (Online-Version)

Se även