I dagens värld är Svenska flottans reservofficersförbund ett relevant ämne som har fångat uppmärksamheten hos miljontals människor runt om i världen. Sedan dess uppkomst har Svenska flottans reservofficersförbund genererat en rad debatter och diskussioner om dess inverkan på olika aspekter av det dagliga livet. Dess inflytande sträcker sig till flera områden, från politik och ekonomi till kultur och samhälle. I den här artikeln kommer vi att utforska fenomenet Svenska flottans reservofficersförbund på djupet, analysera dess många aspekter och dess implikationer i dagens värld. Genom ett övergripande tillvägagångssätt kommer vi att försöka belysa detta komplexa och dynamiska ämne, och erbjuda läsaren en mer komplett och insiktsfull bild av Svenska flottans reservofficersförbund.
Svenska Flottans Reservofficersförbund (SFRO) är en sammanslutning för reservofficerare i svenska marinen. SFRO var fram till 2006 en frivillig försvarsorganisation men har idag snarare karaktären av intresseförbund.
Förbundet bildades den 17 maj 1935 och har idag (januari 2007) drygt 800 medlemmar. Tidigare kunde enbart sjöofficerare bli medlemmar men efter en stadgeändring 2005 välkomnas reservofficerare från hela svenska marinen.
SFRO:s uppgifter är bland andra att främja reservofficerens position i Sveriges försvar samt att tillvarata medlemmarnas gemensamma maritima intressen. Genom intern utbildningsverksamhet främjas medlemmarnas sjömilitära kunskaper och färdigheter.
Lokala avdelningar, s.k. "kretsar" finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den huvudsakliga medlemsverksamheten bedrivs i kretsarna.
SFRO är anslutet till den fackliga organisationen Sveriges Reservofficersförbund (SROF).