Styrelsen för teknisk utveckling

Idag är Styrelsen för teknisk utveckling ett ämne som väcker stort intresse och debatt i samhället. Under lång tid har Styrelsen för teknisk utveckling varit föremål för studier och analys, vilket genererat olika perspektiv och åsikter i frågan. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i ämnet Styrelsen för teknisk utveckling, ta upp dess mest relevanta aspekter och erbjuda en bred och berikande vision av det. Styrelsen för teknisk utveckling är ett ämne som avsevärt påverkar människors liv, och det är därför det är viktigt att närma sig det från olika vinklar för att förstå det i sin helhet. Längs dessa linjer kommer vi att utforska de olika aspekterna av Styrelsen för teknisk utveckling, och försöka erbjuda en objektiv och komplett vision som uppmanar våra läsare till reflektion och analys.

Styrelsen för teknisk utveckling (STU) var ett centralt svenskt ämbetsverk som inrättades 1968. Det samordnade ärenden rörande det statliga stödet till och bilaterala samarbeten kring teknisk samt industriell forskning och utveckling. Det övertog uppgifter ifrån sådana statliga organ som Malmfonden, Tekniska forskningrådet, Svenska uppfinnarkontoret, Institutet för nyttiggörande av forskningsresultat, Stiftelsen för exploatering av forskningsresultaten.

Ämbetsverket uppgick 1991 tillsammans med Statens Industriverk (SIND) och Statens energiverk (STEV) i Närings- och teknikutvecklingsverket (NUTEK), som senare splittrades på fyra myndigheter först Energimyndigheten och senare Verket för innovationssystem (VINNOVA), Institutet för tillväxtpolitiska studier (ITPS) och Verket för näringslivsutveckling. Det senare som behållit akronymen NUTEK slogs i april 2009 samman med Glesbygdsverket för att bli Tillväxtverket.

Generaldirektörer och chefer

Källor