I Solveig Malmkvist Bennerström-världen finns det ett brett utbud av perspektiv, åsikter och kunskaper som driver den ständiga debatten och utbytet av idéer. I decennier har Solveig Malmkvist Bennerström varit föremål för studier, analys och reflektion av akademiker, experter, entusiaster och nyfikna. Dess inverkan på samhället, kulturen, vetenskapen och tekniken har varit obestridlig, och dess relevans fortsätter att ständigt utvecklas. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Solveig Malmkvist Bennerström, vilket ger en detaljerad analys och heltäckande vy som gör att vi bättre kan förstå dess betydelse och inflytande i vår samtida värld.
Solveig Elisabet Malmkvist Bennerström, född 10 oktober 1932, död 13 september 2023 i Huddinge distrikt, Stockholms län, var en svensk judoutövare (judoka) som var den högst graderade kvinnan i judo i Norden någonsin (7 dan). Hon var även den första svenska kvinna som tilldelats 7 respektive 6 dan i judo. Hon var en av grundarna av IK Södra som är en av Sveriges största judoklubbar. Malmkvist Bennerström hade även tränat aikido, jiu-jitsu, karate och kendo. Hon var med och tävlade i VM i kendo år 1970 som enda kvinna, vilket väckte stor uppmärksamhet. Året därpå, 1971, blev hon invald som ordförande för kendosektionen i Sverige.
Flera av Sveriges främsta kvinnliga talanger inom judon har börjat sin karriär hos Malmkvist Bennerström, exempelvis Ann Löf som år 1975 blev Sveriges första EM-medaljör och numera är chefstränare för IK Södra.
Malmkvist Bennerström hade ett stort engagemang för kvinnors plats inom judon och var drivande i arrangerandet av landets första SM i judo för damer. Hon var även engagerad i att få funktionsvarierade att delta i sporten, där hon var engagerad i, in i det sista. Malmkvist Bennerström blev den högst graderade kvinnan någonsin i Norden.
Under idrottsgalan 2024, 4 månader efter sin bortgång, hyllades Solveig Malmkvist Bennerström.