Solna kommunvapen

I den här artikeln om Solna kommunvapen ska vi fördjupa oss i ett ämne som har väckt många människors intresse med tiden. Solna kommunvapen är ett ämne som har varit föremål för debatt, forskning och reflektion och det är väsentligt att förstå dess påverkan på vårt samhälle. Genom åren har Solna kommunvapen väckt olika åsikter och ståndpunkter, vilket genererat ett rikt utbyte av idéer och perspektiv. Genom den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna relaterade till Solna kommunvapen, från dess ursprung till dess relevans idag. Vi hoppas att denna läsning är berikande och gör att vi kan utöka vår kunskap om Solna kommunvapen.

Solna vapen framställs ibland med en bildad sol, det vill säga att man ger solen ansiktsdrag, men här återges solen utan detta. Båda sätten att framställa vapnet är ur heraldisk synvinkel lika korrekt, eftersom blasoneringen varken preciserar det ena eller det andra.
Den andra varianten med en sol med ansiktsdrag.

Solna kommunvapen fastställdes från början för den dåvarande staden Solna. På 1930-talet började man använda solen som en symbol för Solna landskommun. De centrala delarna av socknen utgjorde tidigare en ö och Solnö tolkades som "den solbelysta ön". Vapenbilden syftar alltså på ortnamnet.

Vapnet fastställdes av Kungl. Maj:t för Solna landskommun 1940. Det registrerades för Solna kommun hos Patent- och registreringsverket 1974, efter ändringar i reglerna för svenska kommunvapens juridiska skydd.

Blasonering

Blasonering: I blått fält en sol av guld.