Sju sjömansvisor och Byssan Lull

Idag är Sju sjömansvisor och Byssan Lull ett ämne som väcker stort intresse och debatt i samhället. Sedan dess uppkomst har Sju sjömansvisor och Byssan Lull fångat experternas och allmänhetens uppmärksamhet och skapat diskussioner och kontroverser kring dess betydelse och inverkan på olika områden. Oavsett om det beror på dess historiska relevans, dess inverkan på det dagliga livet eller dess engagemang i aktuella frågor, har Sju sjömansvisor och Byssan Lull blivit ett ämne av oundvikligt intresse för dem som vill förstå komplexiteten i den samtida världen. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter relaterade till Sju sjömansvisor och Byssan Lull, analysera dess inflytande och tillhandahålla olika perspektiv som inbjuder till reflektion och kritisk analys.

Sju sjömansvisor och Byssan Lull
FörfattareEvert Taube
OriginalspråkSvenska
IllustratörKurt Jungstedt
LandSverige
GenreVisor
Förlag för förstautgåvanBonnier
Utgivningsår1919
HuvudpersonerFritiof Andersson
Del i serie
Ingår i serieBöcker av Evert Taube som innehåller visor
Efterföljs avFlickan i Havanna och ett par visor till (1922)

Sju sjömansvisor och Byssan Lull är Evert Taubes första vissamling.

Vissamlingen tillkom under sommaren 1919 då Taube tillsammans med konstnärsvännen Kurt Jungstedt vistades på Skagen. Jungstedt var också den som illustrerade boken.[1] Boken publicerades av Bonnier samma år.[2] I boken finns en dedikation: "Till Hildegard Terésia Kraker von Schwarzenfeld och hennes syster Helén från Evert Taube och Kurt Jungstedt. Skagen i sydvestlig vind och solsken 1919."

Innehåll

Referenser

  1. ^ Timm, Mikael (1998). Evert Taube: livet som konst, konsten som liv. Stockholm: Bonnier. sid. 203 ff. Libris 7149301. ISBN 91-0-055971-7 (inb.) 
  2. ^ Taube, Evert; Jungstedt Kurt (1919). Sju sjömansvisor och Byssan Lull. Stockholm: Bonnier. Libris 1659646