I den här artikeln kommer vi att utforska den fascinerande världen av Sjachty. Från dess ursprung till dess inverkan på dagens samhälle har Sjachty spelat en grundläggande roll i mänsklighetens historia. Under åren har det väckt debatt, inspirerat till tekniska framsteg och varit föremål för otaliga studier och forskning. Genom den här artikeln kommer vi att upptäcka de olika aspekterna som gör Sjachty till ett så relevant ämne och värt att utforskas på djupet.
Sjachty (ryska: Ша́хты) är den tredje största staden i Rostov oblast i sydvästra Ryssland, och har cirka 240 000 invånare. Den är belägen i Donetskbergens sydöstliga utlöpare, 75 kilometer nordöst om Rostov-na-Donu.
Staden grundades den 3 oktober 1867 som Gornoje Grusjevskoje (Горное Грушевское). Från 1881 till 1921 kallades den Aleksandrovsk-Grusjevskij (Александровск-Грушевский). Den 13 januari 1921 fick den sitt nuvarande namn, som betyder "gruva", vilket valdes eftersom det funnits kolbrytning i regionen sedan 1700-talet. Under andra världskriget ockuperades staden av Nazityskland och många kolgruvor och byggnader förstördes av den tyska armén då den retirerade. Idag är Sjachty det huvudsakliga industriella centret i östra Donetskbäckenet.
Sjachty administrerade tidigare områden utanför själva centralorten. Dessa orter och områden är sedan 2004 sammanslagna med centrala Sjachty.