I dagens värld är Samuelsson & Bonnier ett mycket relevant och aktuellt ämne. Allt fler är intresserade av att lära sig om Samuelsson & Bonnier och känna till dess historia, inverkan och relevans i samhället. Från dess ursprung till dess utveckling idag har Samuelsson & Bonnier skapat stort intresse inom olika områden, från kultur till vetenskap. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Samuelsson & Bonnier och dess inflytande på den samtida världen, och erbjuda en omfattande och berikande vision av detta fascinerande och spännande ämne.
Samuelsson & Bonnier var ett av de tio största byggbolagen i Sverige under 1960-talet.[1]
Företaget grundades 1945 och blev aktiebolag 1956. Samuelsson & Bonnier byggde bland annat femte Hötorgsskrapan, närmast Sergels torg, parkeringshuset P-Centrum vid Mäster Samuelsgatan, större delarna av Löwenströmska lasarettet och Danderyds sjukhus. I Marieberg vid Wivalliusgatan uppförde företaget under åren 1960–1961 ett stort bostadskomplex i kvarteret Kattuntryckeriet. Huset ritades av arkitekt Gustaf Samuelsson.[2]
Ägare var bland andra Nils T. Bonnier, son till Thure Bonnier.[3] Moderbolag var AB Centrumfastigheter, som finns än i dag och ingår i Ekonorkoncernen, som ägs av familjen Samuelsson.