Saint Kitts och Nevis flagga

I den här artikeln kommer vi att ta upp ämnet Saint Kitts och Nevis flagga, ett ämne som har skapat intresse och debatt i det samtida samhället. Saint Kitts och Nevis flagga har varit föremål för studier, reflektion och kontroverser, och dess inverkan har märkts på olika områden, från det personliga till det globala planet. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna relaterade till Saint Kitts och Nevis flagga, från dess ursprung och utveckling till dess relevans i dagens värld. Vi kommer också att analysera de olika åsikter och ståndpunkter som finns kring Saint Kitts och Nevis flagga, samt vilka implikationer det har på människors liv och samhället i stort. Genom ett tvärvetenskapligt förhållningssätt försöker denna artikel ge en heltäckande och fördjupad vision av Saint Kitts och Nevis flagga, med syftet att bidra till den förståelse och reflektion kring detta ämne som är så relevant idag.

Saint Kitts och Nevis flagga
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg
Saint Kitts och Nevis flagga
AnvändningNations- och handelsflagga Nationalflagga
Proportioner2:3
Antagen19 september 1983

Saint Kitts och Nevis flagga antogs 19 september 1983. Grönt symboliserar bördigheten, gult står för solen och rött för frihetskampen. De två vita stjärnorna står för hopp respektive frihet. Den svarta färgen är en symbol för invånarnas afrikanska ursprung. Proportionerna är 2:3.

Historik

Inför självständigheten 1983 utlystes en landsomfattande tävling om ny nationsflagga. Det vinnande bidraget i denna tävling skapades av Edrice Lewis, som också är den som står bakom tolkningen av färgerna och symboliken.

Nevis flagga

Nevis flagga
Flag of Nevis.svg
Nevis flagga

Ön Nevis har en egen flagga som skiljer sig från nationsflaggan. Den är gul med nationsflaggan infälld i övre inre hörnet, samt en stiliserad bild av vulkanen Nevis Peak i färgerna vitt, grönt och blått mitt på.

Källor

Se även