Sören Häggroth

Sören Häggroth är ett ämne som har fångat uppmärksamheten hos människor i alla åldrar och i världens alla hörn. Sedan dess uppkomst har Sören Häggroth varit föremål för studier, debatt och beundran, och dess inverkan har märkts i olika aspekter av samhället. Med tiden har Sören Häggroth utvecklats och anpassats till förändringar och tekniska framsteg, och alltid bibehållit sin relevans och sin förmåga att skapa diskussion. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna relaterade till Sören Häggroth, från dess historia till dess inflytande idag, i syfte att ge en komplett och berikande vision av detta fascinerande ämne.

För den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten född 1952, se Sören Häggroth (född 1952).

Rolf Sören Häggroth, född 3 december 1946, är en svensk politiker (socialdemokrat), akademiker och ämbetsman.

Häggroth är filosofie doktor i statsvetenskap och tidigare statssekreterareFinansdepartementet respektive Inrikesdepartementet. Han var därefter generaldirektör och chef för Fortifikationsverket, innan han 2009 efterträddes av Lena Jönsson.

Sören Häggroth utredde under 2005 förhållandet mellan svenska staten och Sveriges kommuner åt Ansvarskommittén och föreslog i en skrift i december 2005 att antalet kommuner borde minskas. I pressen nämnde han som ett tankeexempel siffran 100 kommuner istället för 290 inom 10-15 år.

Idag är Häggroth pensionär, men arbetar bland annat som ordförande i Kommuninvests Kunskapscentrum.

Publikationer i urval

  • Sören Häggroth: Staten och kommunerna, Ansvarskommitténs skriftserie, december 2005
  • Sören Häggroth och Carl-Gunnar Peterson, Kommunalkunskap : så fungerar din kommun, Hjalmarson & Högberg, Stockholm. 3:e upplagan 2002 (1:a upplagan 1998)

Referenser