Moskito Island

I den här artikeln kommer vi att utforska vilken inverkan Moskito Island har haft på olika aspekter av det moderna samhället. Sedan dess uppkomst har Moskito Island skapat stor debatt och genererat betydande förändringar inom olika områden, från politik till teknik, inklusive kultur och mellanmänskliga relationer. På dessa sidor kommer vi att analysera hur Moskito Island har förändrat vårt sätt att interagera, tänka och relatera till världen omkring oss. Dessutom kommer vi att undersöka dess inflytande inom yrkesområdet och hur det har påverkat hur företag fungerar och kommunicerar med sina kunder. Genom denna analys syftar vi till att belysa betydelsen och omfattningen av Moskito Island i det nutida samhället.

Brittiska Jungfruöarna

Moskito Island (engelska Moskito Island, ofta felaktigt stavat "Mosquito") är en ö i ögruppen Brittiska Jungfruöarna i Västindien som tillhör Storbritannien.

Geografi

Moskito Island ligger i Karibiska havet ca 10 km nordöst om huvudön Tortola och endast cirka 100 m norr om "Anguilla Point" på Virgin Gorda och ca 1 km sydväst om Necker Island.

Ön är av vulkaniskt ursprung och har en areal om ca 0,5 km² och utanför ön ligger korallrevet Colquhorn Reef. Den högsta höjden är på ca 50 m ö.h.

Den numera helt privatägda ön saknar bofast befolkning.

Ön kan endast nås med fartyg, färjan från Tortola tar ca 30 minuter.

Historia

Moskito Island upptäcktes 1493 av Christofer Columbus under sin andra resa till Nya världen.

Namnet härstammar från Moskito, en indianstam som levde på ön före 1500-talet.

1672 införlivades ön i den brittiska kolonin Antigua.

1773 blev ön tillsammans med övriga öar till det egna området Brittiska Jungfruöarna.

1960-talet öppnades en turistanläggning på ön av den engelske marinarkeologen Bert Kilbride. Den stängdes 1997.

2007 köptes ön av den engelske äventyraren och företagaren Sir Richard Branson och nu är hela ön privatägd. Branson äger även Necker Island.

Idag är ön övergiven i väntan på utbyggnaden av en planerad turistanläggning.

Externa länkar