Ludwig Klages

I dagens artikel ska vi prata om Ludwig Klages, ett ämne som har fått stor relevans de senaste åren och är av intresse för ett stort antal människor. Ludwig Klages är ett ämne som har skapat debatt och har varit föremål för studier och forskning, eftersom dess genomslag täcker olika samhällsområden. Från dess ursprung till dess utveckling har Ludwig Klages fångat uppmärksamheten hos experter och fans, som försöker förstå dess komplexitet och dess inflytande på våra dagliga liv. I den här artikeln kommer vi att utforska de mest relevanta aspekterna av Ludwig Klages, såväl som dess betydelse inom olika områden av det moderna livet. Gå med oss ​​och upptäck allt du behöver veta om Ludwig Klages!

Ludwig Klages
Född10 december 1872[1][2]
Hannover[3]
Död29 juli 1956[1] (83 år)
Kilchberg[4], Schweiz
BegravdKilchbergs begravningsplats[5]
Medborgare iTyskland
Utbildad vidLeipzigs universitet
SysselsättningPsykolog[4], filosof[4]
Redigera Wikidata

Friedrich Konrad Eduard Wilhelm Ludwig Klages, född 10 december 1872, död 29 juli 1956, var en tysk filosof, psykolog och grafolog.[6]

Biografi

Ludwig Klages blev filosofie doktor 1899 och var grundare av Seminar für Ausdruckskunde. Med utgångspunkt från grafologiska studier utformade Klages i självständig anknytning till Nietzsche en "karaktärslära", som uppställde en skarp motsats mellan människans omedvetet driftsmässiga "själ" och hennes medvetet strävande "ande" och ville avgöra dessas inbördes kamp till förmån för den första. Genom sina till ytterlighet gående åsikter i frågan blev Klages symbol för motsägelserna inom samtidens människoforskning. Bland hans huvudarbeten kan ses Handschrift und Charakter (1916), Die Grundlagen der Charakterkunde (1926) och Der Geist als Wiedersacher der Seele (3 band, 1929-32).

Källor

Noter

  1. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Enzyklopädie-ID: klages-ludwig.
  2. ^ Педагоги и психологи мира, läs online.
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, läst: 10 december 2014.
  4. ^ Deutsche Nationalbibliotheks katalog-id-nummer: 11856269X.
  5. ^ läs online, www.kilchberg.ch , läst: 20 november 2015.
  6. ^ Bra Böckers lexikon, 1977

Externa länkar