I dagens värld har Lennart Högman blivit ett ämne för utbrett intresse och debatt. Sedan dess uppkomst har Lennart Högman fångat uppmärksamheten hos både experter och fans, och genererat olika åsikter och ståndpunkter. Dess inverkan har märkts i flera aspekter av samhället, från den politiska till den kulturella sfären, och dess relevans fortsätter att ständigt utvecklas. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna av Lennart Högman, dess historia, dess inflytande och dess projektion i framtiden, i syfte att grundligt förstå detta fenomen och dess inverkan idag.
Lennart Högman, född 1940 i Göteborg, är en svensk författare och f.d. förläggare. Han var några år på 1960-talet lokalredaktör för tidningen Vi i Göteborg och han har senare varit chef och verkställande direktör i ett flertal bolag, bl.a. inom reklambranschen, och haft politiska uppdrag på kommunal nivå. Han var i slutet av 1990-talet förläggare för och idégivare till Veckans bok ”ett projekt av författare för författare”.
Högman är son till banktjänstemannen Elis Petersson (född Högman) 1891-1968 och dennes maka inköpschef Gerda Petersson (född Hogard) 1901-1996. Broder professorn och överläkaren med. dr., teol. kand. Hans-Inge Petersson 1933-2018. Gift med Elisabeth Holmqvist, stf enhetschef 1943-2011.
Studier vid Göteborgs och Lunds universitet samt University of Chicago.
Har som företagsledare fått flera utmärkelser och priser inom reklam, och som förläggare för bokkonst. Blev utsedd av Tidningen Svensk Bokhandel till årets ”rookie” i Bok-Sverige 1998.
Ordförande i Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord. Medlem i Sveriges Författarförbund och Svenska PEN-klubben. Varit vice ordförande i Göteborgs SSU-distrikt samt ledamot i kommunfullmäktige i Lund (s) och kommunstyrelsen i Sollentuna kommun (m).