I den här artikeln kommer vi att utforska allt som har med Krisinformation.se att göra, från dess historiska ursprung till dess inverkan på dagens samhälle. Krisinformation.se har varit ett passionerat och kontroversiellt ämne genom åren och skapat debatt och intresse inom olika områden. Genom en omfattande och detaljerad analys kommer vi att fördjupa oss i komplexiteten i Krisinformation.se och undersöka dess olika aspekter och perspektiv. Från dess ursprung till dess samtida utveckling ger den här artikeln en heltäckande bild av Krisinformation.se och dess relevans i dagens värld.
Krisinformation.se är en webbplats för samlad krisinformation från Sveriges myndigheter riktad till allmänheten. Webbplatsen innehåller inte enbart information gällande pågående eller befarade kriser, utan även information kring ansvarsförhållanden under kriser och vidtagna åtgärder under tidigare kriser och erfarenheter av dessa.
Som ett komplement till den egna webbplatsen utnyttjas även mikrobloggen Twitter och det sociala mediet Facebook för att sprida aktuell information.
Webbplatsen drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, men ett stort antal myndigheter ingår i samarbetet kring webbplatsen. De myndigheter som har ett ansvar för olika frågor ansvarar för att leverera innehåll inom sitt område. Krisinformation.se startades 29 april 2008 av dåvarande Krisberedskapsmyndigheten efter att myndigheten hade fått ett uppdrag av regeringen. Twitter började utnyttjas som ett komplement 24 april 2009 och Facebook i maj 2011. Webbplatsen kom till för att göra det lättare för allmänheten att hitta samordnad, krisrelaterad information, utan att behöva känna till vilken myndighet som har hand om vilken fråga.