Keyhole Markup Language

I dagens artikel vill vi prata om Keyhole Markup Language, ett ämne som har väckt stort intresse i samhället på senare tid. Keyhole Markup Language är en fråga som har påverkat människor i alla åldrar, kön och socioekonomiska nivåer, och genererat olika åsikter och debatter kring dess betydelse och återverkningar. I den här artikeln kommer vi att analysera de mest relevanta aspekterna av Keyhole Markup Language, från dess ursprung till dess nuvarande situation, i syfte att ge en bred och komplett vision av detta ämne som har fångat uppmärksamheten hos så många människor runt om i världen.

Keyhole Markup Language, ofta bara förkortat (KML) är ett märkspråk baserat på XML. Det används för att ange geografiska koordinater för användning i datorprogram som visar dessa koordinater på en karta eller jordglob. Ursprungligen utvecklades det för Google Earth men det är nu en internationell standard som lyder under Open Geospatial Consortium.

Exempel

Här är ett exempel på hur ett KML-document kan se ut

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<kml xmlns="http://www.opengis.net/kml/2.2">
<Document>
<Placemark>
  <name>New York City</name>
  <description>New York City</description>
  <Point>
    <coordinates>-74.006393,40.714172,0</coordinates>
  </Point>
</Placemark>
</Document>
</kml>

Referenser

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Keyhole Markup Language, 11 april 2014.