Internationella kemiunionen

I dagens värld är Internationella kemiunionen en mycket viktig fråga som berör människor i alla åldrar, kulturer och samhällsskikt. Oavsett om vi talar om Internationella kemiunionen i det politiska, sociala, vetenskapliga eller personliga sammanhanget är dess relevans obestridlig. Den här artikeln syftar till att utforska de olika aspekterna av Internationella kemiunionen och analysera dess inverkan på dagens samhälle. På dessa sidor kommer vi att undersöka de olika perspektiven på Internationella kemiunionen, med syftet att erbjuda våra läsare en helhetssyn på detta ämne som är så relevant idag.

Internationella kemiunionen (engelska: International Union of Pure and Applied Chemistry, förkortning: IUPAC) är en internationell oberoende organisation vars medlemmar utgörs av de olika nationella kemiakademierna, där Kungliga Vetenskapsakademien företräds av svenska nationalkommittén för kemi. Unionen grundades 1919 och är registrerad i Zürich i Schweiz.

IUPAC arbetar bland annat med att förenkla naturvetarnas arbete genom att utveckla standarder och rekommendationer för kemisk nomenklatur och frågor rörande atommassor, kemiutbildning med mera. IUPAC ger sedan 1960 ut tidskriften Pure and Applied Chemistry där IUPAC:s rekommendationer och råd publiceras.

Se även

Referenser

Externa länkar