I den här artikeln kommer vi att utforska Hans Wåhlin, ett fascinerande ämne som har fångat uppmärksamheten hos människor i alla åldrar och historiska sammanhang. _Var1 har varit föremål för intensiv debatt och har påverkat hur vi förstår världen omkring oss. Genom en omfattande analys syftar vi till att belysa de olika aspekterna av Hans Wåhlin och undersöka dess påverkan på samhället. Från dess ursprung till dess utveckling idag har Hans Wåhlin spelat en avgörande roll för att forma vår kulturella, sociala och ekonomiska miljö. Läs vidare för att upptäcka allt du behöver veta om Hans Wåhlin och dess relevans i dagens värld.
Hans Wåhlin, född 17 juli 1894 i Malmö, död 30 juni 1961 i Malmö, var en svensk konsthistoriker.
Hans Wåhlin disputerade 1921 på en avhandling om franska influenser i Skånes medeltida träskulptur. Därefter arbetade han som konstkritiker för Nya Dagligt Allehanda och Aftonbladet. Han skrev flera böcker och ingick även 1922–1937 i redaktionen för Nordisk familjeboks tredje upplaga. Hans Wåhlin tillträdde 1939 tjänsten som chef för Liljevalchs konsthall, och var som landstormskapten kanske delansvarig för att lokalerna samma år rekvirerades av militären för att användas som förläggning för femhundra flottister. Först 1944 kunde konsthallen öppna för publik igen, med en retrospektiv utställning med Isaac Grünewald som blev mycket framgångsrik.
Han var son till arkitekten Theodor Wåhlin och Calla (född Ståhle) i Malmö. Han var gift två gånger, först med Eva Lindgren från 1921 och sedan från 1942 till sin död med fil kand Thyra Johanson. Hans Wåhlin är begravd på Norra kyrkogården i Lund.