Gudmund Frunck

I dagens värld har Gudmund Frunck blivit ett ämne av stor relevans och intresse för ett brett spektrum av människor. Oavsett om det beror på dess inverkan på samhället, dess historiska relevans eller dess inflytande inom olika områden, har Gudmund Frunck fångat uppmärksamheten och nyfikenheten hos individer i alla åldrar och yrken. Under åren har Gudmund Frunck varit föremål för debatt, analys och studier och genererat en stor mängd information och åsikter om det. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna, perspektiven och möjliga implikationer av Gudmund Frunck, ta upp dess betydelse från olika perspektiv och erbjuda en heltäckande bild av ämnet.

Gudmund Leonard Daniel Frunck, född den 17 januari 1854 i Svinnegarns socken, Uppsala län, död den 26 mars 1892 i Örebro, var en svensk litteraturhistoriker.

Frunck avlade mogenhetsexamen 1872 i Uppsala, där han 1884 blev filosofie licentiat och 1889 promoverades till filosofie doktor. Han utnämndes sistnämnda år till lektor vid Örebro högre allmänna läroverk. Fruncks arbete Bidrag till kännedomen om nya skolans förberedelser och utveckling (1889) är synnerligen grundligt och innehållsrikt. Åtskilliga smärre uppsatser trycktes i "Samlaren", "Nordisk tidskrift", "Pedagogisk tidskrift" med flera publikationer. Frunck verkade även som utgivare (Tessins fabler, Gyllenborgs självbiografi och Bref rörande nya skolans historia, 1886–1891, med rikhaltiga anmärkningar).

Källor

Noter

  1. ^ Sveriges Dödbok 1860–2016, USB, Version 7.10, Sveriges Släktforskarförbund (2016).