Georg Schlesinger

I den här artikeln kommer vi att utforska den fascinerande världen av Georg Schlesinger. Från dess ursprung till dess tillämpningar idag har Georg Schlesinger spelat en viktig roll inom olika områden i det dagliga livet. Genom en detaljerad analys kommer vi att fördjupa oss i de olika aspekterna som gör Georg Schlesinger till ett relevant ämne värt att undersöka. Från dess fördelar till dess utmaningar kommer vi att ta upp de olika perspektiven kring Georg Schlesinger, och erbjuda en heltäckande bild som gör det möjligt för läsaren att bättre förstå dess betydelse i den samtida världen. Följ med oss ​​på denna spännande rundtur i Georg Schlesinger och upptäck allt detta tema har att erbjuda.

Georg Schlesinger
Född17 januari 1874[1][2]
Berlin[3]
Död6 oktober 1949[1][2] (75 år)
Wembley[4], Storbritannien
Medborgare iTyskland
Utbildad vidTechnische Universität Berlin[5]
SysselsättningMaskiningenjör[6], universitetslärare
ArbetsgivareTechnische Universität Berlin
Redigera Wikidata

Georg Schlesinger, född 17 januari 1874 i Berlin, död 6 oktober 1949 i Wembley utanför London, var en tysk professor i maskinteknik.

Georg Schlesinger var en av de ledande personerna inom maskinteknik på Technische Hochschule Berlin, dagens Technische Universität Berlin. Han arbetade även vid Ludwig Loewe i Berlin där han 1902 blev chefskonstruktör. Han promoverade 1904. Under första världskriget ledde han en gevärfabrik i Spandau och fick ansvaret för planerandet och driften av en vapenfabrik i Oberspree. 1917 blev han medlem av det nygrundade Deutsches Institut für Normung (DIN).

Efter nazisternas maktövertagande startade en förföljelse av Schlesinger som var jude. Han tvingandes bort från universitetet och i landsflykt. Han sattes bland annat i häktesförvar under nio månader av nazisterna som anklagande honom för bland annat företagsspioneri. Under hans tid utomlands blev han av med sitt tyska medborgarskap.

Till hans ära instiftades 1979 Georg-Schlesinger-Preis. Han har även gett namn åt Georg-Schlesinger-Schule i Berlin.

Källor

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från tyskspråkiga Wikipedia.

Noter

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, läst: 26 april 2014.
  2. ^ Bibliothèque nationale de France, BnF Catalogue général : öppen dataplattform, id-nummer i Frankrikes nationalbiblioteks katalog: 165316053.
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, läst: 11 december 2014.
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, läst: 30 december 2014.
  5. ^ Mathematics Genealogy Project.
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, läst: 31 mars 2015.