Genroku

Den här artikeln kommer att ta upp ämnet Genroku, som har varit föremål för intresse och debatt inom olika områden. Genroku är ett ämne som har fångat uppmärksamheten hos akademiker, experter och samhället i allmänhet på grund av dess relevans och genomslagskraft idag. Genroku har genom åren varit föremål för studier, forskning och analyser som har belyst dess implikationer och konsekvenser i olika aspekter av det dagliga livet. I denna mening är det tänkt att grundligt utforska innebörden, ursprunget, påverkan och möjliga lösningar relaterade till Genroku, för att ge en heltäckande och berikande vision om detta ämne.

Genroku (japanska: 元禄?, Genroku), 30 september 168813 mars 1704, är en period i den japanska tideräkningen. Under genroku sitter kejsare Higashiyama vid tronen. Perioden är dock mer känd för den ekonomiska blomstringen i Edo, än för kejsarens bortglömda Kyoto. Shogun är Tokugawa Tsunayoshi.

Karta över Kyoto, ca 1696

Perioden har fått sitt namn efter citat ur en essäsamling av den kinesiska 500-talsprinsen Xiao Tong.

De ekonomiska så kallade Kyoho-reformerna, då militärregeringen försöker få hejd på en kraftig inflation, äger rum under genroku. År genroku 8 (1695) börjar en ny slags monmynt tryckas, med tecknet gen (元) på ena sidan. Perioden avslutas efter den stora Genroku-jordbävningen år genroku 16.

Referenser

  1. ^ Uppslagsverket Daijirin (大辞林), elektronisk utgåva, Sanseido 2006. Datum enligt den japanska månkalendern, som inte helt överensstämmer med den västerländska.
  2. ^ Citatet på klassisk kinesiska: 建立勲、以歴顕、福之上也
  • Papinot, Edmond (1976) (på engelska). Historical and geographical dictionary of Japan (4. Tuttle ed.). Rutland: Tuttle. Libris 5695730. ISBN 0-8048-0996-8 


Förra: Period:
Genroku 1688–1704
Nästa:
Jōkyō Hōei