I dagens värld har Gøril Havrevold blivit ett ämne av stor relevans och intresse för en mängd olika människor. Både på ett personligt och professionellt plan har Gøril Havrevold väckt en stor debatt och en mängd motstridiga åsikter. Från sitt ursprung till sin nuvarande situation har Gøril Havrevold väsentligt påverkat våra liv och påverkat olika aspekter av samhället. I den här artikeln kommer vi att på djupet utforska de olika dimensionerna och perspektiven av Gøril Havrevold, och analysera dess betydelse och implikationer idag.
Gøril Havrevold, född den 11 juli 1914 i Stavanger, död den 17 mars 1992, var en norsk skådespelerska, dotter till Adam Egede-Nissen och syster till Aud Richter, Gerd Grieg och Ada Kramm.
Havrevold debuterade 1932 som Ninon i Paul Armonts Spekulanten på Nationaltheatret, där hon var anställd till 1984. Till hennes breda repertoar hör ett flertal roller i Ludvig Holbergs komedier. Hos Ibsen har hon spelat Solveig i Peer Gynt, Bolette i Fruen fra havet och fru Sørby i Vildanden och hos Tjechov Masja i Måsen. Som Pauline i Nederlaget av Nordahl Grieg uppvisade hon en erotisk passion och ett upproriskt patos. I karaktärsroller som Celia i T.S. Eliots Cocktail Party och som gästen i Edward Albees Balansgång gjorde hennes insikt och inlevelse starkt intryck. Hennes skildring av Julle i Bjørg Viks Sorgenfri var rik på människokännedom och livslust.
Hon medverkade även i ett tiotal filmer, bland annat som Dagny Juels mor i Dagny (1977).
Havrevold var gift två gånger: från 1934 med skådespelaren Olafr Havrevold och 1962–1975 med medicinprofessorn Ragnvald Ingebrigtsen.