Friskvård

I dagens värld har Friskvård blivit ett ämne av stor relevans och intresse för en stor del av befolkningen. Oavsett om det beror på dess inverkan på samhället, dess historiska relevans eller dess inflytande inom olika områden, har Friskvård fångat uppmärksamheten hos både experter, forskare och fans. I den här artikeln kommer vi att på djupet utforska de olika aspekterna relaterade till Friskvård, från dess ursprung och utveckling till dess inverkan idag. Vi kommer också att analysera experternas åsikter och aktuella trender kring Friskvård, i syfte att ge en heltäckande bild av detta ämne som är så relevant i det aktuella sammanhanget.

Friskvård är ett samlingsbegrepp på åtgärder som stimulerar en person till egna aktiva hälsobefrämjande insatser, det vill säga att hålla sig frisk genom sunda levnadsvanor.

Sunda levnadsvanor som ofta framhålls är lämplig kost, fysisk aktivitet, goda sömnvanor och att undvika rökning, droger, alkohol och stress.

I Sverige kan arbetsgivare bekosta friskvård för anställda utan att betala skatt, och göra så kallat friskvårdsavdrag.

Definitioner

  • "Åtgärder för att förebygga sjukdomar"
  • "Alla aktiva åtgärder som bidrar till att befrämja hälsan genom att stärka och utveckla de mänskliga resurserna såväl de fysiska och mentala som de sociala.”

Se även

Referenser

  1. ^ Lindskog, B. & Zetterberg, B. (1993). Medicinsk terminologi lexikon. Stockholm: Nordiska bokhandelns förlag.
  2. ^ Uppsala universitet; Friskvårdsprogram Arkiverad 21 juni 2006 hämtat från the Wayback Machine.
  3. ^ Skatteverket. Motion och annan friskvård Arkiverad 10 mars 2011 hämtat från the Wayback Machine.
  4. ^ s 446, i första bandet, NEO Nationalencyklopedins ordbok, samt i Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien
  5. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 21 augusti 2010. https://web.archive.org/web/20100821163112/http://www.huddinge.se/upload/LedigaJobb/Dokument/HalsoFriPolicy.pdf. Läst 28 maj 2010. 

Externa länkar