Friedrich Wilhelm Schultz

I dagens artikel ska vi utforska olika aspekter relaterade till Friedrich Wilhelm Schultz. Från dess ursprung och utveckling, till dess möjliga implikationer och tillämpningar idag. Under den här resan kommer vi att analysera olika tillvägagångssätt och perspektiv som gör att vi bättre kan förstå den roll som Friedrich Wilhelm Schultz har spelat över tid och hur det fortsätter att påverka olika områden i samhället. Från historiska och kulturella aspekter, till dess relevans i det aktuella panoramat, kommer vi att fördjupa oss i ett brett spektrum av ämnen för att förstå vikten och betydelsen av Friedrich Wilhelm Schultz i den samtida världen. Följ med oss ​​på denna upptäckts- och undersökningsresa om Friedrich Wilhelm Schultz och upptäck dess fascinerande universum ur ett multidisciplinärt perspektiv.

Friedrich Wilhelm Schultz
Född3 januari 1804[1]
Zweibrücken[1], Tyskland
Död30 december 1876[1] (72 år)
Wissembourg[1], Frankrike
Medborgare iKungariket Bayern
Utbildad vidTübingens universitet
SysselsättningBotaniker[1], apotekare[1]
SläktingarCarl Heinrich Schultz (syskon)
Redigera Wikidata

Friedrich Wilhelm Schultz, född 3 januari 1804 i Zweibrücken, död 30 december 1876 i Weissenburg (idag Wissembourg i Alsace), var en tysk botaniker och apotekare. Han var bror till Carl Heinrich Schultz.

Schultz blev 1829 filosofie doktor i Tübingen, var 1832–1842 apotekare i Bitsch (Alsace) och ägnade sig därefter som privatman åt undervisning och växtsamling. Han började 1836 utge ett stort exsickatverk Flora Galliæ et Germaniæ exsiccata och sedermera Herbarium normale, som fortsattes till exempel av I. Dörfler i Wien. Av dessa i vetenskapligt avseende mycket värdefulla samlingar hade vid Schultz död 3 300 nummer utgetts.

Av Schultz botaniska skrifter märks Archives de la flore de France et d'Allemagne (1842-54) och Archives de flore (1854-66), som innehålla de till exsickatverken hörande iakttagelserna, samt Flora der Pfalz (1846) och Grundzüge der Phytostatik der Pfalz (1863).

Auktorsnamnet F.W.Schultz kan användas för Friedrich Wilhelm Schultz i samband med ett vetenskapligt namn inom botaniken; se Wikipediaartiklar som länkar till auktorsnamnet.

Källor

  1. ^ Ernst Wunschmann, Schultz, Friedrich Wilhelm, vol. 32, Allgemeine Deutsche Biographie, 1891, s. 706–707.