I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i Flygkompaniets tygverkstäder Malmslätt, utforska dess olika aspekter och dess inverkan på våra liv. Flygkompaniets tygverkstäder Malmslätt är ett ämne som har fångat miljontals uppmärksamhet runt om i världen och skapat debatt och reflektion kring dess betydelse och relevans. När vi fördjupar oss i analysen av Flygkompaniets tygverkstäder Malmslätt kommer vi att upptäcka dess många dimensioner och hur det påverkar vårt samhälle, vår kultur och vårt sätt att se världen. Från dess ursprung till dess nuvarande utveckling fortsätter Flygkompaniets tygverkstäder Malmslätt att vara ett ämne av stort intresse för experter och allmänheten. Följ med oss på denna upptäckts- och reflektionsresa om Flygkompaniets tygverkstäder Malmslätt.
Flygkompaniets tygverkstäder Malmslätt (FVM) var en tidigare verkstad i Malmslätt för reparation och underhåll av flygplan, som växte ut med tillverkning av flygplan efter egen konstruktion.
Verkstäderna byggdes upp på Malmen, väster om Linköping, för reparationer och nytillverkning. Under Flygkompaniets chef Ernst Fogman anställdes Peter Koch som verkstadschef. Som konstruktör anställdes ingenjör Henry Kjellson 1917. Tygofficeren Gösta von Porat som svarade för provflygning och vapensystem. 78 personer var anställda vid FVM 1918.
FVM ombildades 1926 till en av det nybildade, självständiga Flygvapnets två centrala flygverkstäder. Nu benämndes den Centrala Flygverkstaden Malmslätt (CVM) vid sidan av Centrala Flygverkstaden Västerås (CFV). CFM och CFV bytte 1936 namn till CVM resp. CVV (Centrala Flygverkstaden i Malmslätt resp. i Västerås).
|