Erik Löfmarck

I dagens värld är Erik Löfmarck ett ämne som har fått stor relevans inom olika områden. Från den personliga till den professionella nivån har Erik Löfmarck fångat mångas uppmärksamhet på grund av dess många implikationer och konsekvenser. Med tiden har det blivit tydligt att Erik Löfmarck är en avgörande faktor i människors liv, eftersom det påverkar deras beslutsfattande, beteende och allmänna välbefinnande. Det är därför det är av stor vikt att grundligt förstå detta fenomen och analysera dess olika dimensioner för att på ett adekvat sätt ta itu med det. I den här artikeln kommer vi att ytterligare utforska effekten av Erik Löfmarck i olika sammanhang och försöka erbjuda strategier och rekommendationer för att hantera det effektivt.

Erik Löfmarck
Född10 april 1974 (51 år)
Medborgare iSverige
SysselsättningMusiker
Redigera Wikidata

Erik Vilhelm Löfmarck, född 10 april 1974, är en svensk sociolog, ståuppkomiker och musiker.[1] Hans två huvudsakliga forskningsintressen är hur risker uppfattas och hanteras socialt, samt hur relationen mellan medborgare och stat ser ut. Även som komiker ägnar sig Löfmarck ofta åt samhällsfrågor[2], och 2009 var han med och grundade den politiska humorgruppen Lobbyn. Som musiker har Löfmarck främst arbetat med pop och visa, och bl.a. tonsatt Dan Andersson.[3] 2019 erhöll han Dan Andersson-priset.

Diskografi

  • 1996...Kliver in
  • 1997Vildmark – Tretton dikter av Dan Andersson
  • 2017Sånger från Rolösa gård – Elva nya tonsättningar av Dan Anderssons dikter

Publikationer i urval

  • Löfmarck, E. (2014). Den hand som föder dig. En studie av risk, mat och moderskap i Sverige och Polen. (doktorsavhandling) Uppsala: Acta Universitatis Upsaliensis
  • Löfmarck, E. (2010). Brev till statsministern – en väg in i politiken. i Jacobsson, K. (red.) Känslan för det allmänna. Umeå: Boréa
  • Jacobsson, K., Löfmarck, E., & Noaksson, N. (2008). En expertorganisation ändrar uppfattning: Om OECD:s omsvängning i arbetsmarknadspolitiken. Arbetsmarknad & Arbetsliv, 14(3), 31-43.
  • Jacobsson, K. & Löfmarck, E. (2008). A Sociology of Scandal and Moral Transgression The Swedish Nannygate Scandal. Acta Sociologica, 51(3), 203-216.

Källor