Erik Källström (konstnär) är ett ämne som har varit föremål för studier, debatt och reflektion genom historien. Dess betydelse och inflytande återspeglas i olika aspekter av samhälle, kultur och mänsklig utveckling. Sedan dess uppkomst har Erik Källström (konstnär) väckt nyfikenhet och varit föremål för forskning inom olika discipliner, vilket gjort att vi har kunnat utöka vår förståelse för den. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna relaterade till Erik Källström (konstnär), från dess inverkan på vardagen till dess relevans i bredare sammanhang. Genom en detaljerad analys kommer vi att försöka reda ut mysterierna och komplexiteten kring Erik Källström (konstnär), i syfte att ge en heltäckande och berikande vision om detta ämne.
Erik Källström, född 5 oktober 1866 i Falun, död 27 juli 1904 i Malmö, var en svensk ornamentbildhuggare och teckningslärare.
Han var son till Carl Erik Källström och Amalia Josefina Hedman och gift med Ida Helena Lindhe. Källström studerade vid Tekniska skolan i Stockholm 1882-1886 och vid Konstakademien 1887-1889 samtidigt studerade han vid Tekniska skolan 1887-1890 för att bli teckningslärare. Han var sedan vårterminen 1895 anställd som teckningslärare vid Högre allmänna läroverket i Malmö och var samtidigt lärare i teckning och modellering vid Malmö tekniska yrkesskola. Ett häfte med Källströms dikter utgavs postumt av vänner till författaren[1].