Numera är En galen hemmafrus dagbok ett ämne med växande intresse i samhället. Vikten av En galen hemmafrus dagbok har återspeglas i olika områden, från politik till populärkultur. Åsikter och perspektiv på En galen hemmafrus dagbok är varierande och ofta kontroversiella, vilket har genererat ständig debatt kring detta ämne. I den här artikeln kommer vi att noggrant utforska relevansen av En galen hemmafrus dagbok idag och analysera dess implikationer och möjliga konsekvenser. Från dess inverkan på ekonomin till dess inflytande på personliga relationer, En galen hemmafrus dagbok är ett ämne som inte lämnar någon oberörd.
En galen hemmafrus dagbok (originaltitel: Diary of a Mad Housewife) är en amerikansk långfilm från 1970 i regi av Frank Perry, baserad på en bok av Sue Kaufman.
Den hade amerikansk premiär den 10 augusti 1970.
Tina Balser är en uttråkad hemmafru som är bosatt i New York. Hennes make Jonathan är en framgångsrik advokat som förlöjligar henne inför deras barn och ständigt kritiserar allt hon gör. Tina är trött på hans beteende och inleder därför en affär med George Prager, en framgångsrik men sadistisk författare. Efter att George plågat henne på samma sätt som Jonathan gjort bestämmer sig Tina för att avbryta affären och gå tillbaka till sin make och börjar gå i gruppterapi.
Carrie Snodgress blev Oscarsnominerad för sin roll som Tina men vann inte, men däremot tilldelades hon ett Golden Globe Award och ett Laurel Award.
Neil Youngs låt A Man Needs a Maid är inspirerad av Snodgress' prestation i filmen[1].