Diskussion:Finlandiapriset

I den här artikeln kommer vi att på djupet utforska ämnet Diskussion:Finlandiapriset, som har fått betydande relevans de senaste åren. Från dess ursprung till dess påverkan på dagens samhälle kommer vi att undersöka de olika aspekterna och perspektiven kring Diskussion:Finlandiapriset. Genom detaljerad och heltäckande analys kommer vi att försöka förstå hur Diskussion:Finlandiapriset har påverkat vår miljö och hur den kommer att fortsätta göra det i framtiden. Med en kritisk och reflekterande blick kommer vi att ta upp de olika aspekterna som gör Diskussion:Finlandiapriset till ett ämne av intresse och diskussion i den aktuella miljön. Genom att samla in och presentera relevant information syftar denna artikel till att ge en heltäckande och berikande bild av Diskussion:Finlandiapriset. Följ med oss ​​på denna fascinerande upptäckts- och undersökningsresa!

Svensk titel

Boktitlarna borde (även) stå på svenska i de fall de getts ut i Sverige. Jag har därför lagt till en kolumn för de skönlitterära böckerna. Försökte gå igenom listan på Libris, men det är mycket möjligt att jag missat någon titel. Det välkomnas att göra det samma för fackpriset och juniorpriset. /Ariam (disk) 3 oktober 2012 kl. 13.45 (CEST)

Jag har lagt med några översättningar och illustratörer. --Velma (disk) 8 februari 2014 kl. 13.46 (CET)

Hur definieras "meriterad"?

Som rubriken lyder: ordet "meriterad" i prisernas titel, vad står det för? Kanske är det en självklarhet i finlandssvenskan, men för en rikssvensk (till trots för att vederbörande kallar sig bildad) är det ovanligt i det här sammanhanget. Jag antar att det inte handlar om att författaren ska ha en lång och framgångsrik karriär (vilket är hur ordet oftast används i Sverige), utan kanske om en inneboende kvalitet hos verket. Säker är jag emellertid inte, ty det tycks mig som om begreppet i så fall är överflödigt. Man ger ju liksom inte pris till en bok av dålig kvalitet. :) Fomalhaut (diskussion) 10 september 2023 kl. 21.01 (CEST)