Departementet för Kejsarinnan Marias Institutioner

I den här artikeln ska vi fördjupa oss i världen av Departementet för Kejsarinnan Marias Institutioner, ett ämne som fångat många människors uppmärksamhet och som väcker stort intresse i dagens samhälle. Utefter dessa linjer kommer vi att utforska de olika aspekterna relaterade till Departementet för Kejsarinnan Marias Institutioner, från dess historia och evolution, till dess inverkan idag. Dessutom kommer vi att analysera de möjliga implikationer och konsekvenser som Departementet för Kejsarinnan Marias Institutioner kan få inom olika områden, samt åsikter och perspektiv från experter på området. Utan tvekan är Departementet för Kejsarinnan Marias Institutioner ett ämne som inte lämnar någon oberörd, så det är viktigt att undersöka det noggrant och reflektera över dess betydelse i dagens värld.

Emblem.

Departementet för Kejsarinnan Marias Institutioner var Kejsardömet Rysslands kejserliga departement för välgörenhet och den fjärde avdelningen av "Hans Kejserliga Majestäts Eget Kansli" mellan 1828 och 1917.[1]

Historik

Myndigheten fick sitt namn efter änkekejsarinnan Maria Fjodorovna, som bedrev en omfattande välgörenhet under sin tid som kejsarinna och änkekejsarinna. Hon förenade sitt barnhem i Moskva med Sankt Petersburgs barnhem 2 maj 1797. Det blev början till ett samordnat välgörenhetsorgan som inkluderade en mängd olika kejserliga filantropiska organisationer; barnhem, vård för invalider, för blinda och döda, utbildning för kvinnor och barn, fattighus och sjukhus, många av dem grundade av Maria Fjodorovna.

Vid Maria Fjodorovnas död 1828 inkorporerades hennes välgörenhetsprojekt i "Hans Kejserliga Majestäts Eget Kansli", och fick namnet "Departementet för Kejsarinnan Marias Institutioner". Det fick år 1880 namnet "Hans Kejserliga Majestäts Eget Kansli för Kejsarinnan Marias Institutioner". Det blev tradition för Rysslands kejsarinnor att bli överhuvud för departementet. Efter Marias död 1828 stod det i tur och ordning under beskydd av kejsarinnorna Alexandra Feodorovna, Maria Alexandrovna och Maria Feodorovna.

Myndigheten avskaffades efter ryska revolutionen 1917.

Referenser

  1. ^ Благотворительность и милосердие Санкт-Петербурга: Рубеж XIX—XX вв. / Авт.-сост. В. Н. Занозина, Е. А. Адаменко. —СПб., 2000.