I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i den fascinerande världen av Carl Gustaf Ulfsparre. Vi kommer att utforska dess ursprung, dess inverkan på samhället och dess relevans idag. Sedan Carl Gustaf Ulfsparre har det varit ett ämne för debatt och diskussion, genererat motstridiga åsikter och väckt intresset hos både experter och fans. På samma sätt kommer vi att analysera dess utveckling över tiden och lyfta fram dess viktigaste ögonblick och dess inflytande inom olika områden. Genom den här artikeln försöker vi ge en heltäckande bild av Carl Gustaf Ulfsparre, ta upp dess olika aspekter och ge läsaren en djupare förståelse av detta ämne.
Carl Gustaf Ulfsparre af Broxvik, född 2 december 1790 i Garnisonsförsamlingen i Göteborg, död 30 november 1862 i Klara församling i Stockholm, var en svensk kammarherre, förste expeditionssekreterare, målare och tecknare.
Han var son till överstelöjtnanten Ernst Gustaf Ulfsparre af Broxvik och Maria Hall och från 1830 gift med Margareta Maria Ericsson. Ulfsparre blev student vid Uppsala universitet 1806 och tjänstgjorde därefter inom olika ämbetsverk i Stockholm innan han blev förste expeditionssekreterare vid Kungl. Maj:ts kansli 1834–1843. Han utsågs 1823 till kammarherre hos prinsessan Sofia Albertina. Vid sidan av sina befattningar var han verksam som landskapsmålare och medverkade i Konstakademiens utställning med oljemålningen Utsigt, tagen på Djurgården som numera ingår i Stockholms stadsmuseums samling. Som illustratör var han den sista bidragsgivaren till Carl Gustaf Tessins handskrivna fabelsamling Figures de fables avec leurs explications...