Bonniers konsthall

Bonniers konsthall är ett ämne som har fångat många människors uppmärksamhet på senare tid. Med en rik och varierad historia har den varit föremål för debatt och diskussion inom olika områden. Från dess påverkan på samhället till dess globala implikationer har Bonniers konsthall skapat ett oöverträffat intresse. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika aspekterna relaterade till Bonniers konsthall, och analysera dess betydelse och relevans i dagens värld. Genom en detaljerad analys kommer vi att försöka bättre förstå detta fenomen och dess inverkan på vårt dagliga liv.

Ej att förväxla med Bonnierska Porträttsamlingen.
Bonniers konsthall
Bonniers konsthall.JPG
Bonniers konsthall sedd från Torsgatan.
Information
Typ av museumKonsthall
PlatsTorsgatan 19, Stockholm
Koordinater
Etablerat2006
MuseichefJoanna Nordin (konstnärlig ledare)
Ellen Wettmark
(verksamhetschef)
Li Erlandsson
(personalchef)
Webbplats
www.bonnierskonsthall.se
Bonniers konsthall sedd från Kungsholmen.

Bonniers konsthall är en konsthall på Torsgatan i Stockholm, öppnad 2006.

Historik

Bonniers konsthall är en privat konsthall, finansierad av Maria Bonnier Dahlins stiftelse som instiftades 1985 av Jeanette Bonnier till minne av hennes omkomna dotter Maria Dahlin.

Konsthallen öppnade i september 2006 med en samlingsutställning med verk av tidigare års Maria Bonnier Dahlinstipendiater, som Cecilia Edefalk, Karin Mamma Andersson, Jacob Dahlgren och Gunnel Wåhlstrand.

Konsthallens första chef var Sara Arrhenius som hade tjänsten fram till 2017 då Magnus af Petersens tog över. Från 2019 delades ledarskapet upp, med Theodor Ringborg som konstnärlig ledare, Ellen Wettmark som verksamhetschef och Li Erlandsson som personalchef. I april 2023 tar Joanna Nordin över som konstnärlig ledare.

Byggnad

Den fem våningar höga byggnaden i glas är triangelformad med rundade hörn och följer Torsgatans krökning. Den ritades av Johan Celsing Arkitektkontor.

Sveriges museum om Förintelsen

I april 2022 meddelade ledningen för det planerade Sveriges museum om Förintelsen att verksamheten skulle lokaliseras i samma byggnad, en våningen ovanför Bonniers Konsthall, under en period på fem–åtta år i avvaktan på beslut om en slutlig placering, med en första utställning planerad från sommaren 2023.

Se även

Källor

Externa länkar